Nieuwe auto; vooral populair onder 65-plussers

nieuwe auto

De vergrijzing in Nederland zorgt voor heel wat problemen, maar de vergrijzing is toch nog ergens goed voor, namelijk de autobranche, deze vaart er wel bij. De aanschaf van een nieuwe auto is de afgelopen jaren met wel 2,5 procent per jaar gestegen. Vooral 65-plussers kochten een nieuwe auto en niet alleen nu de economie weer aantrekt, maar ook tijdens de economische crisis tasten de 65-plussers diep in hun buidel om een nieuwe auto te kopen. Hoe komt het dat juist de ouderen zijn die tegenwoordig een nieuwe auto kopen?

Nieuwe auto kopen

De reden dat steeds meer ouderen een nieuwe auto kopen, is dat de ouderen generatie van nu vaker een rijbewijs hebben dan vroeger. Maar dat is niet de enige reden, ouderen leven veel langer in een goede gezondheid en ze zijn welvarender. Ouderen blijven langer zelfstandig wonen en dan is een auto een ideale uitkomst, want een auto brengt ze overal waar ze maar willen. Maar ouderen zitten niet te wachten op onzekerheid of dure reparaties, dus valt de keuze toch al gauw op een nieuwe auto.

nieuwe auto op de autorai 2015

Banken hebben goede hoop dat groei zich verder voort zal zetten. Gelukkig geven de ouderen de autobranche een impuls, want de jongeren doen dit niet. Onder jongeren daalt het hebben van een auto juist en gewoon om de reden dat jongeren er het geld niet voor hebben en zeker geen nieuwe auto. De nieuwe auto prijzen zijn voor jongeren eenvoudigweg niet te betalen.

De populairste nieuwe auto’s onder de 65-plussers

De nieuwe auto die wordt aangeschaft door ouderen en vooral 65-plussers zijn kleine auto’s of Midi SUV auto’s. De midi SUV auto’s hebben het voordeel dat ze een hoge instap hebben, ideaal dus voor een oudere. Ook al blijven ouderen langer gezond, ze worden toch wat stijver en bewegen wat moeizamer en dan is een nieuwe auto met een hoge instap een uitkomst.

Ik zet de 10 populairste nieuwe auto’s onder de 65-plussers op een rijtje.

Renault Captur

De Renault Captur stijlvol en functioneel, robuust maar toch bescheiden. Deze middelgrote auto oogt aan de binnenkant nog ruimer dan dat hij is, dit komt omdat de voorruit ver naar voren is geplaatst. Ook de beenruimte is ruim, waardoor je veel comfortabeler kunt zitten. Het kleurrijke interieur straalt warmte en gezelligheid uit, maar heeft ook iets stoers. De grote wielen zorgen ervoor dat deze auto hoger op de weg staat en daardoor ook een hogere instap heeft. Zonder veel moeite stap je dan ook in deze auto.

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is niet alleen heel betrouwbaar, maar heeft ook een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Er zit een bepaalde luxe in, waarvoor je bij andere automerken moet bijbetalen. Daarnaast is de Toyota de enige in zijn klasse, die als nieuwe auto met een bijtelling van 14 procent ook als hybride verkrijgbaar is.

Nissan Qashqai

Ook de Nissan Qashgai heeft het ideale aspect van de hoge instap. Deze nieuwe auto is stimulerend en dynamisch. Het binnenwerk zit boordevol innovatie technologie en zorgt voor een totale controle. Verbluffend om te zien dat de technologie voor niets staat, want je hoeft bij deze auto nooit meer te zoeken naar je sleutels, de intelligent Key opent en start de auto met één druk op de knop. Wat wil je eigenlijk nog meer?

nieuwe auto: interieur Nissan Qashqai

Kia Picanto

Een andere nieuwe auto die hoog scoort in de top 10 is de Kia Picanto, een auto die meer te bieden heeft dan je verwacht. Hij is compact, maar toch heel ruimtelijk, ziet er elegant  en sportief uit en absoluut niet macho. Ouderen houden doorgaans niet van macho, dus dat komt dan ook helemaal goed uit. Ondanks dat de Kia Picanto een kleine auto is, heeft hij toch vijf zitplaatsen wat bij de meeste kleine auto’s niet standaard is.

Citroën C3

De Citroën C3 behoort tot de compacte auto’s, maar biedt door zijn strakke en pure lijnen verrassend veel ruimte. In de Citroën C3 geniet je een perfect zicht, dat bewerkstelligt wordt door Zennith voorruit. De uitzonderlijke lengte (1350 mm) van de ruit is een echt technologisch hoogstandje. Zit je voorin dan heb je de luxe van een verticale zichthoek van 80°, waardoor je profiteert van een uitstekend zicht schuin naar voren.

VW Golf Sportsvan

Nog een nieuwe auto die je voorziet van het gemak van de hoge instap is de VW Golf Sportsvan. Maar deze auto heeft nog veel meer gemakken, zoals een verschuifbare achterbank, waardoor je de kofferbak nog groter kunt maken, ideaal voor vakantie of om een scootmobiel in mee te nemen. Deze auto heeft ook een in hoogte verstelbare bijrijderszetel, zodat ook de passagier comfortabel zit.
Ga je graag met de caravan op vakantie dan is de VW Golf Sportsvan de beste auto die je maar kunt hebben, hij is zelfs uitgeroepen tot de beste trekauto van het jaar. Vooral de stabiliteit met een caravan achter de auto scoorde hoog.

nieuwe auto Volkswagen golf sportsvan

Suzuki Celerio

Misschien heb je nog nooit van deze nieuwe auto gehoord, maar eigenlijk is de Celerio de opvolger van de welbekende Alto, die na meer dan 30 jaar verdwijnt uit ons land. De Celerio is een kleine auto, tenminste hij valt onder deze categorie, maar is toch ruimer dan dat hij lijkt. Hij is groter dan de Alto en ook nog eens beter uitgerust. Maar de troef van deze auto is toch wel zijn ruimte, vier volwassen personen kunnen met gemak comfortabel zitten.

VW Polo

De Volkswagen Polo is een stijlvolle en opvallende auto, maar tegelijkertijd is hij ook bijzonder handzaam en wendbaar. De Volkswagen Polo is de eerste auto in Europa die is voorzien van de nieuwste assistentiesystemen en het unieke entertainmentsysteem App Connect. De compacte, maar stoere lijnen zijn bij deze nieuwe auto nog verder doorgevoerd en nog scherper. De keuze in verschillende uitvoeringen is ruim, want deze Volkswagen Polo is er maar liefst in elf verschillende uitvoeringen.

nieuwe auto volkswagen polo

Opel Corsa

De Opel Corsa is vernieuwd, deze auto ziet er nu nog sierlijker en sportiever uit. Zijn unieke design wordt nog eens benadrukt door de opvallende chroomaccenten in het interieur. De stoelen zijn comfortabel en bieden een goede steun aan je rug, wat zeker als je ouder wordt zeer welkom is. De Corsa is voorzien van een multimedia systeem, waardoor je verbonden blijft met de digitale wereld, maar wel handsfree natuurlijk.

Peugeot 2008

Met de Peugeot 2008 voel je je zelfs in de stad als een vis in het water. De grip control zorgt ervoor dat de auto in elke omstandigheid stevig op de weg ligt. Maar de vaste ligging is niet het enige voordeel van de hoge instap auto, want het interieur van deze auto is voorzien van blauwe LED verlichting, die het instrumentenpaneel omranden. Daarnaast bevat de auto ook een park assist en een touchscreen dat eenvoudig te bedienen is. Deze auto heeft een volledige eigen identiteit en is robuust, maar ook elegant.

Nog geen 65-plusser?

Misschien val jij nog niet in de categorie ouderen en 65-plusser, maar ben je wel op zoek naar een nieuwe auto. De nieuwe auto’s van nu hebben heel veel technologische hoogstandjes en zijn heel betrouwbaar. Maar een nieuwe auto moet ook bij je passen, aan je persoonlijke wensen voldoen en vooral ook binnen je financiële mogelijkheden vallen.

Vergelijk hier verschillende auto's met elkaar >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 RSSnieuwsreader.nl - Alle rechten voorbehouden.