Krav maga kleding voor jouw favoriete vechtsport

krav maga kleding en attributen

Je favoriete vechtsport beoefenen doe je natuurlijk het liefst in passende kledij. Krav maga kleding is speciale kleding voor vechtsporten. Deze kleding zit als gegoten om je lichaam en geeft je toch alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Kleding die tijdens het sporten te strak of niet goed zit, leiden je van je doel af en kunnen zelfs negatieve prestaties tot gevolg hebben. Maar met krav maga kleding aan voel jij je helemaal top en dat zal tot uiting komen in wat je doet. Als jij krav maga kleding draagt, dan bevind jij je in een win-win situatie.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga komt van oorsprong uit Hongarije, waar de Hongaar Imi Lichtenfeld de grondlegger is van deze vorm van vechtsport. Echter Krav Maga is verder ontwikkeld in Israël. Het is de Hebreeuwse benaming voor combat contact of ook wel contact vechtsport genoemd, het is een Israëlische zelfverdedigingssport, die ook in het leger wordt gebruikt. Heel vroeger was Krav Maga dan ook het zelfverdedigingssysteem van de Israeli Defense Force en waren alleen bedoeld voor de leden van de Mossad en de elite eenheden van het Israëlische Leger.

krav maga kleding: techniek

Krav Maga is geschikt voor iedereen, dus ook voor vrouwen en kinderen. Bij deze vorm van vechtsport worden geen wapens gebruikt, behalve hetgeen je bij je gestoken hebt zoals een aansteker, een pen of gewoon je sleutels. Met uitzondering van de wettelijke regels, mag je alles doen om jezelf te verdedigen. Tijdens je aanval richt je je vooral op de ogen, keel en het kruis van je tegenstander. Je maakt gebruik van natuurlijke reacties en reflexen, maar sierlijke beweging zoals bij andere vechtsporten komen hier niet voor.

Wat leer je bij Krav Maga?

Bij Krav Maga leer je in hele korte tijd hoe jij in noodgevallen of in een levensbedreigende situatie kunt overleven. Je ontwikkelt steeds meer doorzettingsvermogen en je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Je leert hoe jij jezelf goed kunt verdedigen, maar je leert ook over zelfdiscipline. Krav Maga kun je gebruiken in vele situaties zoals een gewapende of ongewapende overval, als je wordt bedreigd en zelfs als je te maken krijgt met een aanranding of een ontvoering. Je leert door gebruik te maken van snelle en directe tegenaanvallen, je aanvaller op een harde manier uit te schakelen.

krav maga kleding: techniek

Je probeert altijd een conflict te vermijden, maar soms lukt dat niet. Natuurlijk sla je er dan niet gelijk op los, maar probeer je het op een zachte manier op te lossen. Blijkt dat onmogelijk te zijn, dan maak je gebruik van Krav Maga.

Krav maga kleding

Tijdens de Krava Maga trainingen draag je speciale Krav maga kleding. De basis Krav maga kleding bestaat uit de volgende elementen:

  • een zwarte Krav Maga-trainingsbroek met het zwart/witte logo van IKMF erop
  • een wit t-shirt met op de rug en linkerborst het logo van IKMF en het nationaal embleem op de mouw
  • Krav maga schoenen. Deze krav maga schoenen zijn echte zaalschoenen en mogen dus niet buiten gedragen worden

Krav Maga kleding: T-shirt

Beschermende attributen bij krav maga kleding

Naast krav maga kleding kun je jezelf ook nog extra beschermen met allerlei attributen zoals:

  • Een toque ook wel kruisbeschermer genoemd
  • Scheenbeschermers
  • Bokshandschoenen of free fight handschoenen
  • Een bitje ter bescherming van je gebit
  • Hoofdbeschermers

Krav maga kleding is van hoogwaardige kwaliteit

Krav maga kleding is sportkleding van kwaliteit en je zal er dan ook erg lang plezier van hebben. Natuurlijk kun je krav maga kleding ook tijdens allerlei andere vechtsporten dragen. Naast de basis kleuren zijn er ook andere kleurvarianten ontworpen. Krav maga kleding is heel eenvoudig online te bestellen bij een fightshop. Je hebt een ruime keuze uit lange broeken, shorts en T-shirts. Natuurlijk mag de originele Krav Maga broek niet ontbreken, deze handige broek is in de taille te verstellen door middel van een koord.

Krav Maga kleding: broek

Bij een fightshop kun je ook Krava Maga wapens bestellen die gebruikt kunnen worden tijdens de training. Zo ben jij tijdens het beoefenen van je favoriete vechtsport altijd van alle gemakken voorzien  en kun je dan ook topprestaties leveren. Echter het belangrijkste is dat je leuk vindt wat je doet.

Krav Maga kleding bestellen? Klik hier >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2015 RSSnieuwsreader.nl - Alle rechten voorbehouden.